De Ommelander Loge no. 71 is gesticht op 16 november 1967. De loge is een onderdeel van Independent Order of Odd Fellows in Nederland. De Ommelander Loge is een Loge voor alleen mannen. (De Lilium Album Rebekkahloge is voor vrouwen.)

Wij inspireren elkaar en ontwikkelen onszelf. Wij zoeken verdieping in het vertrouwen dat wij buiten de loge deze verhalen niet delen. Daardoor voelen wij ons sterk met elkaar verbonden. Wij zijn er voor elkaar in goede en slechte tijden.Het motto is wereldwijd Vriendschap, Liefde en Waarheid te herkennen aan de drie schakels. Ook onze maatschappelijk betrokkenheid is groot. Wij komen bijeen op iedere dinsdag in de maand.

Groei

De loge wil graag groeien. De groei helpt ons steeds verder te ontwikkelen. We worden moderner en maken meer gebruik van moderne technologieën. De komst van jonge (werkende) mannen met interesse in onze Orde en Loge helpt ons ook bij het moderniseren. Dat levert andere gezichtspunten en invalshoeken op.

Bouwsteen

In de zitting houdt één van de leden een bijdrage, die wij bouwsteen noemen. Vanuit zijn eigen ervaringen en gezichtspunten deelt hij zijn persoonlijke verhaal. Daar praten wij naderhand nog over na en kunnen vragen beantwoordt worden. Het zet vaak aan tot het er verder over nadenken. Zo leren wij van elkaar.

Interesse

Wij nodigen iedereen met interesse uit om eens contact met ons op te nemen om een mogelijk lidmaatschap te overwegen. U kunt dit doen door een mailtje te sturen naar 71ommelander@oddfellows.nl  Wij zullen daar uiteraard snel op reageren.Er is de mogelijkheid als gast een bijeenkomst mee te maken om meer gevoel te ontwikkelen wat een loge nu is.

Vandaag heeft de Ommelander Loge 19 leden. Wij hebben een logegebouw aan de Takenslaan 2 in Appingedam. Ons logegebouw is geheel rolstoel geschikt.